Az MNB a honlapján közölte: két arany, kilenc ezüst, egy önálló színesfém, valamint a nemesfém emlékérmék színesfém változatai szerepelnek a programban - idézi az MTI.

Az idei program két új tematikával gazdagodott: az MNB ezüst emlékérmét bocsát ki a családok társadalomformáló szerepének, értékének hangsúlyozására, a Családok éve programsorozathoz csatlakozva. Idén ünnepeljük az egyetlen magyar alapítású egyház, az unitárius egyház alapításának 450. évfordulóját, ebből az alkalomból ugyancsak ezüst emlékérme megjelentetését határozta el a jegybank.

További változás, hogy az eredetileg a programban szereplő Magyarország tematika megvalósítását az MNB határozatlan időre elhalasztotta, a tervezésre kiírt pályázat ugyanis eredménytelenül zárult.

A jegybanki közlemény szerint a 2018. évi emlékérme-kibocsátási programban folytatják a korábbi években megkezdett, a gyűjtők körében népszerű emlékérme-sorozatokat, de jeles történelmi évfordulók, valamint a remélhetőleg szélesebb körű érdeklődésre is számot tartó nemzetközi sportesemény egyaránt megjelennek az érméken.