Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A politikus az M1 Az Este című műsorában azt is kifejtette: bár a gazdaság jelentős javulására nem lehet számítani a következő fél-egy évben sem, az év második felében a német konjunktúrának köszönhetően erősödhet a magyar gazdaság teljesítménye is.

A magyar kormány érdeke, hogy minél hamarabb megállapodjon a hitelről a nemzetközi szervezetekkel, és továbbra is az a célja, hogy elővigyázatossági hitelmegállapodást kössön. Elsősorban biztonsági hálóra van szüksége az országnak, ahhoz, hogy a piacról finanszírozhassa magát - mondta Varga.

A magyar kormánynak nincsenek feltételei, de a piac által elvárt 15 milliárd eurós három éves futamidejű megállapodás elfogadható a kabinet számára is.

A gazdasági csúcstárca szétbontását sajtótalálgatásnak nevezte. úgy vélte: az önálló Pénzügyminisztériumnak van szerepe egy kormányon belül, így elkülönülhet a fiskális politika és a gazdaságfejlesztés. De - tette hozzá Varga - a gazdaság jelenlegi helyzetét nem ennek hiánya okozza. Hozzátette: az elmúlt két évben nagy munkát végzett a Nemzetgazdasági Minisztérium, ebből kell kihozni azt a többletet, amely a gazdasági növekedés beindításához kell.