Az IMF/EU-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter erről Isztambulban beszélt abból az alkalomból, hogy részt vett a World Economic Forum rendezvényén.

A szavazás elhalasztása "szükség esetén lehetőséget ad további tárgyalásokra az IMF-fel" - mondta Varga Mihály.

QP | Quality Placement

"Készek vagyunk azonnal tárgyalóasztalhoz ülni, amint az IMF és az Európai Bizottság eldönti, hogy mikor és milyen feltételekkel akarják kezdeni a tárgyalásokat" - tette hozzá.

"Kategorikusan cáfolni szeretném néhány piaci szereplőnek azt a feltételezését, hogy a magyar kormány igazából nem törekszik megállapodásra" - hangsúlyozta Varga Mihály az interjúban.

"Magyarország nem készül olyan tárgyalásra, ami nem vezet megállapodáshoz. Szeretnénk jó megállapodást kötni, ami előnyös az országnak, és arról biztosítja az IMF-et és az EU-t, hogy Magyarország megbízható partner" - fejtette ki a miniszter.

Varga Mihály utalt arra, hogy az idén biztosított az ország finanszírozása, 2013-ban pedig Magyarország szeretne egy biztonsági hálót az IMF-től. Ugyanakkor a kormány megfontolja, hogy még a tárgyalások idején legyen-e nemzetközi kötvénykibocsátás.