Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vonal fontos változásai: új InterCity is lesz

  • Budapest-Debrecen-Záhony vonalon új InterCity közlekedik Sóstó IC néven iskolaidőszakban, péntekenként és vasárnaponként. Az IC Záhonyból 18:35-kor indul, Nyíregyházára 19:25-kor, Debrecenbe 20:01-kor, a Nyugatiba 22:37-kor fut be. Ellenkező irányba 20:23-kor indul a Nyugati pályaudvarról, Debrecenbe 22:52-kor, Nyíregyházára 23:24-kor érkezik meg.
  • Június 14-ig péntekenként két jelenleg is közlekedő vonat egyesítésével új sebesvonat közlekedik a Nyugati pályaudvar és Nyíregyháza között. A Nyugatiból 17:28-kor induló sebesvonat Ceglédig Zuglóban, Kőbánya-Kispesten és Ferihegyen, onnan minden állomáson és megállóhelyen megáll, Nyíregyházára 21:16-kor érkezik.
  • A Debrecen-Nagykereki vonalon a vasárnapi közlekedési rend szerint Nagykerekiből jelenleg 15:46-kor és 17:46-kor Debrecenbe induló vonat 7 perccel korábban indul, Debrecenbe változatlan időpontban érkezik.

A kelebiai vonal változásai

  • Jelentős változás, hogy április 7-től december 7-ig a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalon közlekedő személyszállító vonatok Budapestről, a Keleti pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek. Az utasok igényei mellett ezt az is indokolja, hogy áprilisban elkezdődhet az M3-as metró Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszának felújítása.
  • A Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonal további változása, hogy a 340/341 sz. Belgrád nemzetközi gyorsvonatpár nem közlekedik Budapest-Keleti pályaudvar és Kelebia viszonylatban. Az eljutások biztosítása érdekében Kiskunhalasról a Keletiből érkező vonat 22:29-kor tovább közlekedik Kelebiára, míg az ellenkező irányban a Kelebiáról 4:48-kor induló vonat Kiskunhalason át a Keletiig közlekedik.

A dunántúli vonalak főbb változásai

  • Győr-Budapest vonal: péntekenként a Győrből 15:09-kor induló vonat 16:07-kor megáll Bicskén, így több utas tudja igénybe venni a hét utolsó munkanapján.
  • A Celldömölk-Győr vonal változása, hogy a Szombathelyről Celldömölkön át Győr felé 5:19-kor induló vonat Győr-Gyárváros megállóhelyen 7:12-kor megáll. A vonat kedvező és közvetlen eljutást biztosít a reggeli órákban munkába és iskolába igyekvőknek.
  • A Székesfehérvár-Szombathely vonalon az első vonat Celldömölk és Szombathely között 5 perccel korábban közlekedik, Celldömölkről 4:16-kor indul. A meglévő csatlakozások és eljutások a szombathelyi állomáson továbbra is biztosítottak lesznek Kőszeg és Szentgotthárd felé.
  • A Pusztaszabolcs-Börgönd-Székesfehérvár vonalon a Bz motorvonatok helyett korszerű Desiro motorvonat áll forgalomba, mellyel komfortosabb, kényelmesebb és akadálymentes az utazás.

A balatoni vonalak változásai

  • Soha nem indult ilyen korán a vasúti turisztikai szezon, ugyanis a balatoni vonalakon már április 27-től előszezoni vonatok állnak forgalomba. A vasúttársaság ezzel már jóval a főszezon beállta előtt biztosítja a nyár közeledtével fokozatosan növekvő velencei-tavi és balatoni utazási igény kielégítését.
  • A Budapest-Tapolca vonalon a Tapolcáról 15:03-kor induló, a Déli pályaudvarra 17:59-kor érkező vonat április 27-től június 14-ig vasárnapi közlekedési rend helyett szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint szállítja az utasokat. Június 1-jétől 14-ig a Déli pályaudvarról Tapolcára 10 órakor, illetve Tapolcáról a Déli pályaudvarra 19:03-kor induló vonatok szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend helyett naponta járnak.
  • A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa-Gyékényes vonalon is több vonat előszezoni menetrend szerint közlekedik. Új, előszezoni vonat indul a Déli pályaudvarról 10:35-kor Fonyódra, ahová 13 órakor érkezik meg, ez a járat április 27-től június 14-ig szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint jár. A vonat Székesfehérvárig csak Kelenföldön, Balatonaligától Fonyódig pedig minden állomáson és megállóhelyen megáll. Fonyódról 17:39-kor indul vissza Budapestre, Balatonaligáig minden állomáson és megállóhelyen megáll, majd Székesfehérvár, Agárd, Gárdony, Velencefürdő, Velence és Kelenföld állomáson szállhatnak le vagy fel az utasok.
  • A Keszthelyről 16:22-kor induló sebesvonat menetrendje részben megváltozik, a Déli pályaudvarra 30 perccel korábban, 19:24-kor érkezik meg. Balatonszentgyörgy és Székesfehérvár között Szabadifürdő és Székesfehérvár-Repülőtér kivételével minden állomáson és megállóhelyen megáll, majd a Déliig csak Kelenföldön.
  • Keszthelyről a 14:22-kor induló személyvonat helyett április 27-től június 14-ig új sebesvonat közlekedik, meghosszabbított útvonalon a Déli pályaudvarig, ahová 17:24-kor fut be (szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint jár). Székesfehérvárig Székesfehér-Repülőtér kivételével minden állomáson és megállóhelyen, a Déli pályaudvarig csak Kelenföldön áll meg.
  • A Déli pályaudvarról indul egy új sebesvonat Balatonszentgyörgyre 18:05-kor, április 27-től június 14-ig (szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint közlekedik). Székesfehérvárig Martonvásár, Velence és Gárdony állomásokon is megáll.