A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet a vírus veszélyhelyzet időtartama alatt lejáró vasúti egészségi alkalmassági tanúsítványok, határozatok érvényességét, azok lejártától számított 6 hónapos időszakkal meghosszabbította. Ez azonban a korlátozott időtartamra kiadott egészségi alkalmassági tanúsítványokra, határozatokra nem vonatkozik.

A közúti járművezető vizsgabiztos, a műszaki vizsgabiztos, a közúti járművezető szakoktató, az iskolavezető, a menetíró ellenőr és a menetíró szerelő a 2020. évben esedékes továbbképzési, valamint sikeres vizsga letételére vonatkozó kötelezettségét, a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napon belül köteles teljesíteni. A kötelezettség elmulasztása vagy sikertelen teljesítése esetén a továbbképzés teljesítéséhez kötött tevékenység ezen időpontot követően nem folytatható.

Az autóbuszos közúti személyszállítási tevékenységre, továbbá a közlekedésszervező tevékenységre vonatkozó piacfelügyeleti díjat az idei évre nem kell megfizetni. Az idén már megfizetett piacfelügyeleti díj beszámít a 2021-re fizetendő piacfelügyeleti díjba.