Meghívott zenei előadó fellépésével zajlott a rendezvény 51 vendég részvételével, amikor a készenléti rendőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak bevonásával megkezdték az intézkedést - olvasható a portálon.

Felvették a kapcsolatot a jelenlévő szervezővel, és tájékoztatták a veszélyhelyzet idején tartott zenés, táncos rendezvényekre vonatkozó -a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló szabályokról. Megállapították, hogy a szervező jogsértést követett el, mert nem gondoskodott arról, hogy a vendégek koronavírus elleni védettségét belépés előtt ellenőrizzék.

A hatóság intézkedésére a rendezvény befejeződött, a rendőrök 40 vendéggel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, mert nem rendelkeztek védettségi igazolvánnyal, illetve a helyszínen nem tudták igazolni a koronavírus elleni védettségüket. A rendezvény szervezőjével szemben a helyszínen feltárt és jegyzőkönyvben rögzített jogsértések miatt 800 ezer forint összegű közigazgatási bírságot szabtak ki.