Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzésében azt írta: vasárnapra az ország nagyobb részén megszűnik a hőség, de az alföldi és északkeleti részeken még mindig 25 (délkeleten 27) Celsius-fok fölött alakulhat a hőmérséklet napi átlaga.

Ennek nyomán a tartós hőség miatt Békés megyére még vasárnapra is a legmagasabb fokozatú, piros figyelmeztetést adták ki. Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád és Bács-Kiskun megyére másodfokú, narancsszínű figyelmeztetést adtak ki, ami azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet ezeken a területeken is 25 fok felett alakulhat.

Az előrejelzés szerint a nyugati, északnyugati tájakat leszámítva eleinte sok napsütésre lehet számítani, majd a déli óráktól erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 20-25, másutt többnyire 27-32, a Tiszántúlon még 34-37 fok között várható.

Napközben a Dunántúl nagy részén és a középső országrészben, majd estétől már északkeleten is viharossá fokozódhat a szél. Az északnyugati területeket leszámítva bárhol számítani lehet zivatarra. Elsősorban délnyugaton és északkeleten heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladó széllökések, illetve jégeső kísérhet.

Az országos tiszti főorvos utasítása értelmében a hőségriasztás vasárnap éjfélig van érvényben.