Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Megköszönte az elmúlt 25 évet Gaskó István, a VDSZSZ elnöke tegnap a XIV. küldöttgyűlés első napján, miután nem választották elnökké - értesült a VS.hu. A tisztújító kongresszuson a következő négyéves ciklusra választották volna meg a vezetőséget, Gaskó pedig - papírforma szerint - az egyetlen jelölt volt. De csak akkor szavazhattak volna róla, ha felkerül a szavazólapra. Erre azonban nem került sor, a küldöttek többsége ugyanis nem szavazta meg, hogy felkerüljön. A portál helyszínen tartózkodó informátora szerint hozzávetőleg a küldöttek egynegyede támogatta, hogy Gaskó neve szerepeljen a szavazólapon, ez pedig az alapszabály szerint kevés a döntéshozatalhoz.

A VS.hu információi szerint lényegében megpuccsolták Gaskót. Tegnap óta nincs elnöke a VDSZSZ-nek, ideiglenes ügyvivő testület veheti át az irányítást a következő tisztújításig. Az alapszabály szerint a megismételt elnökválasztásra harminc napja van a vasutasoknak.

Gaskó a Liga Szakszervezetek elnöke is, a VDSZSZ elnöki tisztségének elvesztése kihathat a Ligában meglévő erőviszonyokra is - jegyzi meg a portál. A szakszervezetek a kétnapos küldöttgyűlés vége utánra ígértek tájékoztatást.