A londoni FTSE-100 0,2, a frankfurti DAX 0,7 százalékkal emelkedett, miközben a párizsi CAC-40 index 0,1 százalékkal gyengült. A Stoxx Europe 600 indexe 0,2 százalékkal emelkedett.

A periféria indexei közül a madridi IBEX-35 0,2 százalékkal erősödött, a milánói FTSE MIB viszont 0,2 százalékkal esett.

QP | Quality Placement

Európai tőzsdezárás után vegyesen teljesítettek a tengerentúli mutatók, a DJIA indexe 0,1 százalékkal gyengült, a Nasdaq 0,6 százalékos, az S&P index pedig 0,2 százalékos pluszban állt.

Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,03 dollár (1,49 százalék) emelkedéssel 70,06 dolláron állt, míg a WTI jegyzése 1,3 százalékos drágulást követően 64,38 dollárnál járt.

Fotó: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!