A bejegyzés szerint az üzemeltető elkezdte felszedni a térköveket a korzó melletti parkolóban, ezért Gerhard Ákos független polgármester rendőröket hívott szerződésszegésre hivatkozva.

A város szerint október elején azzal szegett szerződést a GOMI Kft., hogy lezárta a büfésort, ezzel pedig lehetetlenné tette az ott lévő büfék működését.

Velence önkormányzata az elmúlt két hétben három lépést is tett az ügyben: birtokvédelmi eljárást kezdeményezett, és azonnali ideiglenes intézkedést kért a kerítés ügyében, a parkoló elzárása ügyében feljelentést tett a rendőrségen, az építési hatóságtól tájékoztatást kért arról, hogy a GOMI Kft. milyen építési tevékenység végzésére tett bejelentést és nyújtott be kérelmet, amelynek alapján építési területté nyilvánította a teljes partszakaszt.

A GOMI Kft. tavaly júniusban egy óriáskereket állított fel a Velencei-tó partjára az önkormányzat tudta nélkül, idén márciusban pedig Gerhard Ákos polgármester kérése ellenére kerítést akart építeni a velencei szabadstrand köré. A város a nyár elején szerződést is bontott a céggel.