Szijjártó Péter a kormányzati portálnak elmondta, hogy a miniszterelnök úgy értékelte, hogy nehéz és komoly tárgyalásokon vannak túl. Nagy siker a megállapodás, hiszen lehetővé teszi, hogy elviselhető és kezelhető legyen a devizahitel probléma. Az egyezség figyelembe veszi a Kormány egyik legfontosabb elvét, a terheket megosztják a bankok, az állam és a családok között - húzta alá. A forint árfolyamának változása jelentős bizonytalanságot jelentett a devizahiteles családok számára, a csomag viszont  kiszámíthatóságot hoz az életükbe - tette hozzá.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a devizahitel állomány a kormány egyik legsúlyosabb öröksége, de a kabinet tartja magát azon vállalásához, miszerint nem engedik, hogy adósrabszolgaságba süllyedjen több százezer ember.

A szóvivő tájékoztatása szerint a miniszterelnök egyetértett a bankvezetőkkel abban is, hogy a cél a jól működő, erős magyar gazdaság megteremtése, és ehhez stabil pénzügyi közvetítő rendszerre van szükség.

Szijjártó Péter elmondta azt is, hogy a felek folytatják a tárgyalásokat a növekedési paktumról, a gazdaság motorjainak beindításáról.