A Gesztely és Szerencs között születő 18,9 kilométernyi új gyorsforgalmi út a Kaposvárra vezető 67-es úthoz hasonlóan szintén zenélő út lesz – jelentette be a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A Magyar Építők egy videót is készített arról, hogy milyen muzsika szól a Szerencs felé vezető pályán egy 513 méteres szakaszon, körülbelül 80 kilométeres sebesség mellett.

Hétfőn ezzel együtt megnyitották a főút jobb, illetve a bal pályájának mindkét sávját a forgalom számára az újharangodi és a bekecsi csomópontok között, mintegy 10 km-es szakaszon, amely a zenélő utat is magába foglalja.

A teljes szakaszon a gesztelyi csomóponttól Szerencsig, legkésőbb december elejéig nyílik meg mindkét pálya az autósok számára a végleges forgalomtechnikával. 

A projekt végső befejezése 2023 áprilisára várható, addig ez az útszakasz munkaterület marad, így a kétszer két sávos megnyitást követően is óránkénti hetven kilométeres sebességkorlátozás lesz érvényben a főúton.

A 67-es út már évek óta muzsikál

A 67-es főúton készült el 2016-ban Magyarország első zenélő útja, amely stílusosan a Republic együttes A 67-es út című slágerét játssza. A körülbelül fél kilométeres szakasz az út 59. kilométerénél, a Balatontól Kaposvár felé haladva, a Mernye és Mernyeszentmiklós közötti szakaszon, lett kialakítva.

A dallam akkor szólal meg a zenélő úton a legszebben, ha 80 km/órás sebességgel haladunk át rajta.