Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ajándékok kisorsolásával ösztönzi az autósokat a vezess.hu autósportál arra, hogy küldjenek fotókat a legdurvább kátyúkról, amelyekkel találkoznak - írja a Népszava. A közútkezelőknek reklámot ajánlanak: nyilvánosságra hozzák, hogy melyikük javít a leggyorsabban.

Csak a fővárosban több tízezer kátyú keletkezik évente, többségük télen, amelyek betömése drága és lassan megy. Az autósokat ezek miatt ért károkért fizetniük kell az utak kezelőinek, ám ehhez bizonyítani kell, hogy valóban a hozzájuk tartozó úton lévő hiba okozta a bajt.

A kártérítési igények felét nem fizetik ki, mert az autós nem tudja milyen szervezethez kell fordulnia és/vagy képes hitelt érdemlően bizonyítani, a károkozást. Az útkezelők a leggyakrabban azzal az indokkal utasítják vissza a kártérítést, hogy a peches autós a megengedettnél gyorsabban hajtott vagy figyelmen kívül hagyta az úthibákra figyelmeztető táblát.

Ha a vezető elhajtott a helyszínről a baleset után, akkor utólag aligha tudja pótolni a bizonyítékokat, például a kátyúról készült fotót, illetve nem tud tanúkat szerezni.