Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

„Egy cikksorozat margójára” címmel két napja rövid közlemény jelent meg a Fővárosi Törvényszék (FT) belső hálózatán - írja a 444.hu. A csak a bírósági dolgozók számára hozzáférhető írásban Tatár-Kis Péter, az FT elnöke a hírportálnak arra a cikkére reagál, amelyben a Schadl–Völner-ügy nyomozati iratai alapján azt írták, a nyomozók állítása szerint találkozott Schadl Györggyel.

A lehallgatott beszélgetések leirata szerint a Schadl, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke azt akarta kijárni, hogy Tatár-Kis rúgja ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) egyik bíróját, akinek egy belső használatra készült állásfoglalása illetéktelen kezekbe került.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat összefoglalója szerint Tatár-Kis Péter azt mondta Schadlnak, hogy a bírót „nem tudja kirúgni, azonban visszavonhatja csoportvezetői megbízását, illetőleg el tudja érni, hogy ne érezze jól magát a munkahelyén”(a bírót valószínűleg végül nem érte szankció). A cikk megjelenésekor keresték Tatár-Kist, aki a sajtóosztállyal üzente meg, hogy „nem áll módjukban válaszolni”, mert a folyamatban lévő nyomozásról csak az ügyészség adhat felvilágosítást.

Az FT intranetjén megjelent első közleményt az elnöki kabinet jegyezte, és arról szólt, hogy a törvényszék elnöke jogi lépéseket tesz, hogy a „személyét érintően egy gyanúsított által tett kijelentések valóságtartalmára mihamarabb a nyilvánosság előtt is fény derüljön”. A másodikban Tatár-Kis beismeri, hogy valóban fogadta a Magyar Végrehajtói Kar elnökét.

Ezután arról írt, hogy találkozójukon Schadl egy PKKB-s belső dokumentumot „mutatott be”, és az MBVK által jegyzett beadványban kérte annak kivizsgálását, hogy az miként kerülhetett külső kézbe. Ő ezt bejelentésként értékelte. Azt is írja, hogy Schadl nem kérte tőle, hogy a dokumentumot jegyző bírót mentse fel. Végül kijelenti: „A hírportálon nekem tulajdonított mondat sem hangzott el, azt csupán az MBVK elnökének más személyekkel folytatott telefonbeszélgetései alapján igyekeznek általam elmondottként feltüntetni.”