Egy 1976-ban született sárhidai férfi mozgásában korlátozott édesanyja részére PA sorszámon, 2020. április 17-én "Parkolási igazolvány a mozgásában korlátozott személy részére" elnevezésű közokiratot állított ki a Zala Megyei Kormányhivatal Lenti Járási Hivatala - írja a Zala Megyei Főügyészség az esetet ismertető közleményében.

A férfi augusztus 24-én délelőtt egyedül érkezett az egyik zalaegerszegi nagyáruház parkolójába az általa vezetett autóval. A Volvóval a mozgáskorlátozott személyek részére fenntartott parkolóban parkolt le, majd ezt követően a kocsi szélvédője mögé, a műszerfalra, jól látható helyre kitette az édesanyja nevére szóló parkolási igazolványt, holott az anyja nem tartózkodott a helyszínen.

A férfit a vásárlást és a kocsijába bepakolást követően, délben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság járőrei már elfogták és előállították.

A mozgáskorlátozotti parkolási igazolvány közokirat, jogosulatlan felhasználása bűntett, amelynek büntetési tétele három év szabadságvesztés - mondta Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője az esetet ismertető videóban, amely az ugyeszseg.hu honlapra is felkerült.

A férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat.