Nyerges vontató és személyvonat ütközött egymásnak a Pest megyei Ikladon péntek reggel egy vasúti átjáróban - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t. A balesethez az aszódi hivatásos tűzoltók vonultak ki. A fővárosi és a gödöllői hivatásos egységek, valamint két mentőhelikopter is érkezik a helyszínre.

A rendőrség a balesettel kapcsolatban azt közölte a honlapján: "nagy valószínűséggel" figyelmetlenül hajtott a sínekre járművével az a 41 éves vácegresi férfi, aki a 2108-as úton, egy jelzőberendezés nélküli vasúti átjáróban teherautójával összeütközött a Balassagyarmat felől érkező motorvonattal. A teherautó sofőrje nem sérült meg, a vonat vezetőjét, valamint a szerelvény több utasát a mentők kórházba vitték.

A vonaton 22-en voltak, a műszaki mentés tart, az utasokat Aszód és Galgamácsa között pótlóbuszok szállítják - írta a Mávinform a Facebook-oldalán a délután frissített bejegyzésében. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai 15 könnyebb és 5 súlyosabb sérültet láttak el és szállítottak kórházba.

A Balassagyarmatról Ipolytarnócra 17:19-kor és az Ipolytarnócról Balassagyarmatra 18:36-kor induló S790-es személyvonat (33626, 33611) helyett pótlóbusz közlekedik a délelőtt, Ikladnál történt baleset miatt. Balassagyarmaton biztosítják a csatlakozást az Aszódra 19:48-kor induló S780-as vonathoz (33511) - írta a Mávinform.