Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vörös kód elrendelése óta huszonegy olyan szociális otthon is szállást nyújtott a hajléktalan embereknek, akik nem a hajléktalanok ellátásával foglalkoznak.

A hajléktalanokat ellátó intézmények országos kihasználtsága januárban 78 százalék volt, februárban ez a szám elérte a 84 százalékot. A szombat óta tapasztalható hideg időjárás megnövelte a hajléktalanellátó intézmények terhelését, a legfrissebb adatok szerint országos szinten 92 százalékos a telítettség - írta az államtitkárság.

A szombat tizenkettő órától elrendelt vörös kód riasztás első három napján mintegy 1100 hívás érkezett a diszpécserszolgálatokhoz, ezzel megháromszorozódott a fogadott bejelentések száma.

Szombaton 344, vasárnap 388, míg hétfőn szintén 344 bejelentést tettek bajban lévő, többnyire hajléktalan személyek kapcsán A legtöbb jelzés mind a három napon a közép-magyarországi régióból érkezett, elsősorban Budapest és Pest megye térségéből, számszerűleg a két nap alatt összesen 677 hívást regisztráltak a diszpécserszolgálat munkatársai. A legkevesebb hívás az észak-magyarországi, a nyugat-dunántúli, valamint a dél-dunántúli régióból érkezett.