Az omikrontól nem lehet elbújni – mondta Zacher Gábor az Index szerint a Hír TV-nek, aki szerint jelenleg a kórházak olyan betegekkel vannak tele, akik pozitívak, de egyéb betegség miatt kerültek kórházba. Igazi probléma szerinte abból lesz, hogy létszámhiány van az egészségügyban, ami nehezíti az ellátást, ha többen is elkapják a betegséget.

Az új variáns esetében nem jelentkeznek nagyon súlyos tünetek, de akkor is kiesnek legalább egy hétre a munkából. Véleménye szerint erre az egészségügyi rendszer nem tud felkészülni, csak helyettesítéssel lehet megoldani az így kialakult helyzetet.

Én azt gondolom – és ezt már sokszor elmondtam –, hogy most nincs pofázás, most meló van. Ha be kell menni három napra, hát bemegyünk. Ha túlórázni kell, túlórázni fogunk

– fogalmazott Zacher Gábor, hozzátette: eddig is ezt csinálták, pontosan ezt fogják ezek után is. 

Fontosnak tartja, hogy bár mindenki unja a járványhelyzetet, figyeljen oda a védekezésre, hordjon maszkot. A leginkább az FFP2-es vagy az FFP3-as maszkokat ajánlja.

Elmondta, hogy nagyon megdöbbentette, hogy a kézilabda EB-n nagyon kevesen viselnek maszkokat, a legmeglepőbb azonban az volt számára, hogy a VIP páholyban maximum az emberek tíz százaléka vette fel a maszkot. „De hát úgy látszik, hogy vannak egyenlők és egyenlőbbek” – tette hozzá.

Úgy látja, hogy "lehet, a következő variáns egy sokkal durvább történet lesz", ezért továbbra is mindenkit kér, hogy legyen óvatos.