Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyre több a koronavírus-fertőzött, múlt héten már közel 22 ezer embert regisztráltak – erről beszélt Zacher Gábor a Hír TV-n.

A főorvos annak örülne, ha Magyarországon is kötelezővé tennék a maszkviselést a zárt terekben, akárcsak Montenegróban. „A BKK járatain és az üzletekben komoly tömeg van, a fesztiválokon viszont kisebb az esélye a fertőzésnek, hiszen az szabadtéri” – mondta.

Az oltás mindenek előtt

Zacher szerint az oltás beadatásával szinte garantálható, hogy a kórházban osztályos elhelyezést nem igényelnek a koronavírusos betegek. Úgy látja, emlékeztető kampányt kellene csinálni, az oltópontokon ismét meg kellene nyitni a szabadon választott megjelenést, regisztráció nélkül. A torokfájástól, gyengeségtől, ízületi panaszoktól, orrfújástól nem véd meg az oltás, de a haláltól mindenképpen.

A főorvos arra panaszkodott, hogy Lengyelországban a lakosság 15 százaléka szerint nem létezik a koronavírus. Hiába büszkélkedhet Európa most 85-90 százalékos átoltottsággal, ha egy új variáns kialakul, és sokan nem oltatják be magukat, az problémás helyzetet szülhet. Azt mondta, elsőként fog jelentkezni az ötödik oltásért, és arra számít, hogy sok beteg lesz az őszi-téli időszakban.