Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első a békéscsabai Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítását támogatja idén 1 milliárd 302 millió, míg jövőre 145 millió forinttal. A határozat egy 2016-os kormányhatározatra hivatkozik, amely az ipari park fejlesztéséről szól.

A másik határozat kiemeli, hogy - a közösségi közlekedésben részt vevő autóbuszok környezeti fenntarthatóságának növelése érdekében - a helyi és a főváros legfeljebb 100 kilométeres vonzáskörzetében, az elővárosi személyszállítási közszolgáltatási feladatokat ellátó autóbuszok 2020-tól kizárólag elektromos meghajtásúak lehetnek. A lehetséges változatok: akkumulátoros és üzemanyagcellás, valamint akkumulátoros (felsővezeték nélküli önálló közlekedésre is alkalmas) segédhajtású önjáró trolibuszok.

A kormány megbízta az innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy gondoskodjon egy  elektromos meghajtású autó- és önjáró trolibusz-beszerzést ösztönző mintaprojekt (Zöld Busz Mintaprojekt) megvalósításáról. Ennek keretében 2022. március 31-ig legfeljebb 1,2 milliárd forint használható fel.