Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lakossági bejelentés alapján tartott ellenőrzést Nyíregyházán egy út menti árusítóhelyen.a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztálya.

A burgonya, vöröshagyma és alma tételek egytől-egyig jelöletlenek voltak, és egy részük a minőségi előírásoknak sem felelt meg. Az áru eredetét a tulajdonos nem tudta igazolni - így például nem tudni, hogy azokat mikor és milyen növényvédő szerekkel kezelték -, ezért a hatóság elrendelte a tételek zárolását és megsemmisítését.

Nem árulhat többé

A hatóság szakemberei összesen mintegy 10 tonna zöldséget és gyümölcsöt vontak ki a forgalomból és rendelték el azok megsemmisítését. A kereskedő ellen hatósági eljárás indult, százezer forintos nagyságrendű bírságra számíthat.

Bár a kereskedő rendelkezett őstermelő igazolvánnyal, saját előállítású árut egyáltalán nem találtak az ellenőrök a helyszínen. Ezzel szemben jelentős mennyiségben akadt import áru, köztük déli gyümölcs is az árukészletben. A feltárt hiányosságok miatt a kereskedő őstermelői igazolványát a megyei szakemberek a helyszínen bevonták, így tevékenységét a továbbiakban nem folytathatja.