A Vodafone 2015 decemberében indította el a Vodafone Digitális Iskola Programot a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztése és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése érdekében. Az indulás óta eltelt alig 10 hónap során a Vodafone 1300 Vodafone Tab SpeedLTE táblagépet osztott ki 25 iskolában országszerte, valamint díjmentesen biztosítja az oktatási célú használathoz szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet is.

Miután az iskolák közel 700 érintett pedagógusának internetbiztonsági oktatása már tavasszal megtörtént, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal aláírt együttműködésnek köszönhetően néhány napon belül megkezdődik az iskolákban a mintegy 6500 érintett gyermek internetbiztonsági oktatása is - derül ki a Vodafone Magyarország közleményéből.

Bár a mai gyermekek beleszülettek a digitális világba, a legtöbb fiatal tapasztalatlan - vélekedett Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország Vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese és a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi tagja (képünkön jobbra). Nem tudja, hogyan kell okosan, biztonsággal használni az internetet, és nincs tisztában a digitális veszélyekkel, illetve azok súlyosságával. A tudás hiánya együtt jár a kiszolgáltatottsággal, így elengedhetetlen, hogy minél korábban és minél többet halljanak a biztonságos netezésről. Machhart szerint ez az oka annak, hogy a Vodafone Digitális Iskola Program egyik legfőbb célja a biztonságos internetezés alapjainak megteremtése.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Safer Internet Program keretében számos eszközzel hívja fel a társadalom figyelmét a biztonságos internethasználat fontosságára, szakembereik ingyenes előadásokat, foglalkozásokat tartanak diákok, tanárok, szülők számára az egész országban.

A most aláírt együttműködés az ország egész területén, hátrányos helyzetű térségekben működő iskolákhoz juttatja el a XXI. század online ismereteit a digitális esélyegyenlőség jegyében - mondta Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke (képünkön balra), aki szerint ezzel a megállapodással az általuk oktatott évi 30 ezer diákon túl további 6500-hoz jutnak el a biztonságos internetezés legfontosabb ismeretei.

QP | Quality Placement