Nyilvános cégadatok szerint a cég nettó értékesítési árbevétele 31,2 milliárd forint volt 2019-ben az előző évi 30,7 milliárd forint után. A cég adózott eredménye az előző évi 4,47 milliárd forintról 2019-ben 4,53 milliárd forintra nőtt.

A vállalat árbevételének átlagosan 6-7 százalékát forgatja vissza minden évben az új termékek és technológiák fejlesztésébe - írta a cég közleményére hivatkozva az MTI.

A budapesti és balatonfüredi gyárában több mint 740 főt - köztük több mint 120 fejlesztőmérnököt - foglalkoztató 77 Elektronika Kft. exportjának döntő hányadát a UriSed technológián alapuló vizeletelemző automata rendszereinek értékesítése adja, ami jelentős világpiaci részesedést biztosít a cégnek. Legnagyobb felvevőpiacai továbbra is az Európai Unió, az Egyesült Államok, Kína, Brazília és a Távol-Kelet országai, emellett az orosz járványkórházakban is lesznek magyar laborok.

Az elmúlt három hónapban több mint 70 automata és félautomata készülékre érkezett megrendelés orosz partnerüktől, mondta el Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika ügyvezető-tulajdonosa. Az országban a vírus miatt létrehozott járványkórházak jelentős részét a magyarországi cég által gyártott automata vizeletvizsgálókkal szerelik fel a következő hónapokban.

Hosszútávú megállapodás van kilátásban a 77 Elektronika és egy piacvezető nemzetközi vállalat között, ami a következő években több száz automata üledékvizsgáló készülék kínai értékesítését teszi lehetővé - tette hozzá a cégvezető-tulajdonos.