Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Beva igazgatósága - az MNB kezdeményezésére - 2015. április 10-i ülésén döntést hozott arról, hogy kártalanítja a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. fiktív kötvénnyel rendelkező befektetőit. A Befektető-védelmi Alap (Beva) 2015. április 10-i igazgatósági ülésén megtárgyalta a Quaestor  Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél (Quaestor Értékpapír Zrt.) tapasztalt - s a Magyar Nemzeti Bank (MNB) célvizsgálata által feltárt - visszaélés-sorozat befektető-védelmi következményeit - olvasható a Beva közleményében.

Az igazgatóság - figyelembe véve a két független jogi szakvéleményt is - olyan döntést hozott, amely szerint a fiktív kötvénnyel rendelkező ügyfelekkel szemben fennáll a Beva kártalanítási kötelezettsége.

A Beva igazgatóságának mai döntése nem terjed ki a kártalanítás részleteire, tekintettel arra, hogy  azokat a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolását követően lesz lehetőség tisztázni. A szerződöttek számára kiemelkedő jelentőségű döntés nyomán az érintett ügyfeleknek nem keletkezik azonnali teendőjük. A kártalanítási igények bejelentése a felszámolás elrendelése után, és a Beva erre  vonatkozó felhívását követően lesz aktuális.

A Beva ugyanakkor megtesz mindent azért, hogy a károsult ügyfelek a lehető leghamarabb hozzájussanak a kártalanítási összeghez.