A közbeszerzésen a következő feladatokat vállalta a Magyar Telekom Nyrt. leányvállalata, a T-Systems: jegykiadó automaták gyártása, szállítása, telepítése és teljes körű üzemeltetése 5 évre, a pénzszállítással együtt.

A BKK 300, plusz 30 darab jegykiadó automatát rendelt. Az eredeti ellenérték 5,5 milliárd forint volt. A felek a szerződést többször módosították, ez a negyedik módosítás, amelyben a 6,5 milliárd forintról 9,026 milliárd forintra növekszik a szerződéses ár.

Eltömődtek az automaták

A szerződés és az ár módosításának indoka: "a módosítást olyan körülmények tették szükségessé, amit az ajánlatkérő kellő gondossággal eljárva nem láthatott előre. Így meg kell oldani az automaták eltömítését, a bankjegy visszahúzást és az ügyfélhiba jelzést is" - derül ki a közbeszerzési tájékoztatóból. (A Magyar Telekom lett a kormányzati mobilszolgáltató - erről itt olvashat.)

Korábban a a rendszert üzemeltető T-Systems Magyarország Zrt.  feljelentette azt a 18 éves fiatalembert, aki az online jegyárusító rendszerében található biztonsági résre hívta fel azzal a figyelmet, hogy 50 forintért vásárolt magának bérletet. Az ügyben nyomozás indult, a vádat azonban később az ügyészség visszavonta. A T-Systemstől pedig két felső vezetőt eltávolítottak.