Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tranzakció a szükséges versenyhatósági hozzájárulások megszerzését követően zárul. Az Invitel Csoport a továbbiakban az Invitech Solutions üzleti IT és telco infrastruktúra piacaira fókuszál - olvasható a portálon.

Az Invitel Zrt. éves árbevétele 26 milliárd forint, EBITDA-ja 7 milliárd forint. A felek mintegy 43 milliárd forintos vételárban állapodtak meg - derül ki az Invitel által kiküldött közleményből.

A tranzakció kulcseleme egy hosszútávú együttműködési megállapodás, amely szerint az Invitech Solutions hálózati és IT szolgáltatásokat nyújt a Diginek, minimum éves 2,8 milliárd forint értékben, legalább tíz évig. Az Invitech Solutions hasonló időtartam alatt szintén hálózati szolgáltatásokat igényel a Digi csoporttól, éves szinten átlagosan 500 millió forint értékben.

Az ügylet zárása várhatóan az első negyedévben, a szükséges versenyhatósági jóváhagyásokat követően történhet meg.

Az Invitel Csoport a továbbiakban az Invitech Solutions üzleti IT és telco infrastruktúra piacaira fókuszál.

Az Invitel csoport tulajdonosa a China-CEE Alap az ügyletből származó pénzösszeget az Invitech Solutions fejlesztésére fordítja, elkötelezett a magyar piac iránt. Az alap az idén vette meg a csoportot, amelynek értékét 63 milliárd forintban határozták meg. A csoport éves konszolidált árbevétele mintegy 45 milliárd forint, EBITDA-ja 14 milliárd forint. A cégcsoportnál mintegy 1200-an dolgoznak - közölték az ügylet bejelentésekor.

Nagyon örülünk annak, hogy az Invitel megvásárlásával tovább növekedhetünk Magyarországon. Ez a stratégiai befektetés lehetővé teszi számunkra, hogy jelentősen kiterjesszük szolgáltatási területünket - idézte a közlemény Serghei Bulgacot, a Digi Csoport (Digi Communications N.V.) vezérigazgatóját.

A Hollandiában bejegyzett, a bukaresti tőzsdére bevezetett Digi Communications az anyavállalata egyebek mellett a romániai RCS és RDS-nek, valamint a Digi Magyarországnak, a román és a magyar távközlési piac meghatározó szereplőinek. Az anyavállalat többségi tulajdonosa a nagyváradi Teszári Zoltán üzletember - írta az MTI.

Tavaly 11,8 millió euróra nőtt a Digi Communications adózás utáni nyeresége az előző évi 4 millió euróhoz képest, ugyanakkor a cég hosszú távú adósságállománya is 13,7 százalékkal, 746,4 millió euróra emelkedett. A magyar leánycég éves bevétele tavaly mintegy 4,2 milliárd forint volt az előző év 3,5 milliárdos bevételét követően. Adózott eredménye 2016-ban 2,4 millió forint volt.