Annak ellenére, hogy június 1-ig nem kell bérleti díjat fizetni az állami és önkormányzati tulajdonú bérleményeknél a vendéglátóipari egységeknek, az éttermeknek, a kávézóknak, illetve a konditermeknek, közös megegyezéssel felmondta a 2019-ben kötött szerződését a Gundel étterem és a Miniszterelnökség - írta meg szerdán a Népszava.

Az Index úgy értesült, hogy a karmelita menzáját januártól a Sándor-palotából pótolják ideiglenesen, illetve a nemzetközi sikereket elért, a szakácsolimpián díjakat nyert Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonaszakácsai főznek a karmelita számára is. A Kormányzati Tájékoztatási Központ válaszában arra nem tért ki, hogy ideiglenesen, vagy hosszú távon is ők főznek majd.

A Szurmay dandár katonaszakácsai erősítik, illetve a gerincét adják a Magyar Honvédség Katonaszakács Csapatának - írja a hírportál. Mesterszakácsok és mestercukrászok vannak közöttük. Tavaly ezüst- és bronzéremmel tértek haza a magyar katonaszakács-válogatott tagjai a németországi Stuttgartban februárban megrendezett 25. Szakácsolimpiáról.