A Hídtechnika Kft. 2008. októberében vásárolta meg az Adeptus Zrt. részvényeinek 80 százalékát. A vevő az Apáthy Endre által irányított vállalkozás-csoport tagja. A csoport fő tevékenysége az építőipari szolgáltatás. Az építőipar egyes részterületeinek (magasépítés, ipari létesítmények építése, mélyépítés, hídépítés, útépítés, közműépítés, vasútépítés, korrózióvédelem) magyarországi forgalmából jelentős, azaz 5 százalékot meghaladó részesedéssel a hídépítés (40-50 százalék), a korrózióvédelem (25-35 százalék) és a mélyépítés (15-25 százalék) tekintetében rendelkezik. A magyarországi teljes építőipari tevékenységből az Apáthy-csoport részesedése 5 százalék körüli.

Az Adeptus Zrt. által irányított vállalkozás-csoport meghatározó tevékenysége szintén az építőipari szolgáltatás. Részesedése a magyarországi értékesítésből sem az építőipar egészét, sem annak egyik részterületét tekintve nem éri el az 1 százalékot.

A versenytörvény szerint a GVH nem tagadhatja meg az engedélyt, ha az összefonódás nem hoz létre, vagy nem erősít meg olyan gazdasági erőfölényt, amely akadályozza a hatékony verseny kialakulását, fennmaradását, vagy fejlődését az érintett piacon. A Hídtechnika és az Adeptus fúziója ilyen veszéllyel nem jár, hiszen az Adeptusnak az építőipar valamennyi részterületén alacsony a piaci részesedése, ráadásul egyátalán nincs jelen azokon a területeken, ahol az Apáthy-csoport jelentős részesedéssel bír