Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyszerűsített bevallást az a nem kiegészítő tevékenységet végző egyéni vállalkozó nyújthat be, aki a katából kikerülve az átalányadózást választotta, és a bevallási időszakban nem szüntette meg és nem szüneteltette a vállalkozói tevékenységét, munkavégzésének jellege a hónap közben nem változott, és az adott hónapra még nem nyújtott be 2258-as bevallást - írja a NAV.

Az ONYA kezdőlapján az „Átalányadózó egyéni vállalkozó? Töltse ki egyszerűen járulékbevallását itt!” szövegre kattintva érhető el az új felület, ami a NAV rendelkezésére álló adatokkal automatikusan előkészíti a bevallási tervezetet.

Az adatok ellenőrzése, kiegészítése után pár kattintással véglegesíthető és benyújtható a járulékbevallás, sőt, internetes bankkártyás fizetéssel rendezhető is az adó és a járulék - ismereti az adóhatóság.

Aki az egyszerűsített bevallás feltételeinek nem felel meg, annak a teljes 2258-as bevallást kell benyújtania, amit mostantól – újdonságként – szintén megtehet egyszerűen, online az ONYA-ban.

Az egyszerűsített bevallást az adott hónapról a következő hónap 1-jétől lehet benyújtani. A havi adó- és járulékösszeg bevallási- és befizetési határideje a tárgyhónapot követő hónap 12-e.