A közönségszavazatok alapján Villányi Dániel zongoraművész, Magyarósi Éva animációs rendező, képzőművész, és Losonci Bálint borász nyerte a bank 3-3 millió forint támogatását.

A kampány négy hónapja alatt több mint 120 ezer látogatója volt a szavazási oldalnak, akik az oldalon átlagosan 6 percet töltöttek el. Az UniCredit ügyfelek banki tranzakciókkal is gyűjthettek pontokat a jelölteknek: összesen több mint félmilliárd forintot konvertáltak pontokká - adta hírül a bank.

Tavaly október 11-én indította a Korszakalkotók mecénás programot, hogy a szélesebb közönség számára eddig ismeretlen, elhivatott alkotó tehetségeket mutasson be és támogasson. A tehetségeket egy 20 fős, független szakemberekből álló bizottság jelölte. Majd a mintegy 100 jelöltből egy ugyancsak független zsűri 3-3 főt választott ki nyilvános szavazásra három kategóriában (zene, ízvilág, vizuális művészet).

A bejelentés szerint az UniCredit elkötelezte magát a mecénásprogram folytatására. A második hullám ősszel várható új jelöltekkel, új kategóriákkal, új történetekkel.