Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Belehúzott a kormány a munkahelyteremtési támogatások osztogatásába decemberben, egy hónap alatt tíz cégnek ítéltek meg pénzt, összesen 23,4 milliárd forintot - írta a kormányzati honlapra feltöltött adatokra hivatkozva a hvg.hu.

A legtöbb támogatást, 6,4 milliárd forintot a német tulajdonú, győri Audi kapta, e-motorgyártás bővítésére. Ennek keretében 250 új munkahelyet terveznek létrehozni, vagyis egy új munkahely 25,5 millió forintba kerül a magyar adófizetőknek. A másik nagy nyertes a tajvani Giant kerékpárgyártó, amely 5,2 milliárdot kapott az új üzemével együtt járó 591 munkahelyre. A német hátterű Robert Bosch-csoport két magyarországi leánya is kapott támogatást, egyszer 3,4 milliárdot Európai Akkumulátor Gyártási Kompetencia Központ létrehozása és szerszámgép összeszerelés kapacitásbővítése címmel, és még 2,7 milliárdot "Technológia-intenzív gyártás kiterjesztése és járműipari fejlesztési központ létrehozása" címmel.

2019 egészében a kormány összesen 105,3 milliárd forint munkahelyteremtési támogatást ítélt oda, ami új rekord - további részletek a hvg.hu cikkében olvashatók.