Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. eredménytelennek nyilvánította a Nemzeti E-Mobilitási Platform kialakítására kiírt tendert, mivel a jogalkotás késedelme miatt nem tisztázott a műszaki tartalom. A platform adta volna az elektromos autótöltők informatikai hátterét.

A cég a közbeszerzési eljárást arra figyelemmel kezdeményezte, hogy egyrészt legkésőbb 2018. március 1-jéig a megrendelni kívánt fejlesztés egy részének rendelkezésre kell állnia, másrészt joggal feltételezte, hogy a 2017. május 3-án közzétett, "a Jedlik Ányos Terv végrehajtásának és a hazai elektromobilitás fejlesztési lépéseinek támogatásáról" szóló jogszabálytervezet alapján, hogy az eljárás részvételi szakaszában a gazdasági szereplők számára közzétett műszaki tartalom összhangban lesz az előkészítés alatt megismert jogszabályi környezettel.

Az egyeztetés azonban annyira elhúzódott, hogy jelenleg kizárt a jogszabályok szerződéskötés előtti kihirdetése.

A szóban forgó platform egy kiszolgáló szoftver alaprendszer bérletét, vagy vásárlását, továbbá annak a továbbfejlesztését foglalta volna magában, és 150 munkaállomást kellett volna kiszolgálnia.

Az eljárás gyorsított volt, amelyet azzal indokolt az ajánlatkérő, hogy ez az informatikai rendszer adja a töltő rendszer hátterét, anélkül az elektromos autót töltők nem üzemeltethetők. korábban nem voltak ismertek."

A közbeszerzésre beérkeztek a jelentkezések, de ezeket nem értékelték.

Ezek a cégek jelentkeztek a tenderre

Aquis Innovo Kft. DSR Partner Kft.; közösen az Elektromotive Hungaria Kft., HostLogic Számítástechnikai Szolgáltató Zrt., FrontEndART Szoftver Kft., EBG compleo Kft., és EKT Solutions Kft.; Geoview Systems Kft.; Getronics Magyarország Kft.; IBM Magyarországi Kft.; innogy SE (német cég); közösen az Innovation Center Hungary Kft., Threeforce BV, PosTel DS, s.r.o., és Innovation Center s.r.o.; Millmen Informatikai és Tanácsadó Kft.; közösen a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és az i-Cell Mobilsoft Zrt.; Symmetria Magyarország Zrt.; T-Systems Magyarország Zrt. és végül a WSH Számítástechnikai, Oktató és Szolgáltató Kft.