Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben. A tervek szerint Zalaegerszeg egyik gyorsforgalmi úton való megközelítése az R76-os gyorsúton történik majd 2022 végéig. Ez a kétszer kétsávos út az M7-es autópálya holládi csomópontjától kezdődően, Balatonszentgyörgy elkerülésével tart Keszthely felé. Az első szakasz 5,6 kilométer hosszúságban Balatonszentgyörgyig, majd a második 3 kilométeres szakasz Fenékpusztáig visz.

Mindkét szakasz tervezését és építését a Strabag Általános Építő Kft. és a Strabag AG nyerte el. Az első szakasz becsült ellenértéke 18,6 milliárd volt, míg a nyertes ár 21,6 milliárd forint lett. A második szakasz pedig 11,4 milliárd helyett 17,2 milliárd forintba kerül. Mindkét szakaszra december 5-én kötötte meg a szerződést a NIF a nyertesekkel.

Az első rész tenderén indult még a Duna Aszfalt Kft., az EuroAszfalt Kft.,a  Colas három magyar cége, továbbá konzorciumban a Dömper Kft., a Subterra - Raab Kft. és a Pannon - Doprastav Kft. A második részben is ezek a cégek indultak, azzal a különbséggel, hogy a Colas csak két cégével szerepelt.