Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Századvég Politikai Iskola Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konzorciuma bruttó 800 millió forintos megbízást nyert el a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól - adta hírül elsőként az atlatszo.hu. Más nem indult a közbeszerzésen, az NFM csak a Századvéggel tárgyalt a hirdetmény közzététele nélküli eljáráson, azzal az indokkal, hogy a "kizárólagos jogok védelme" miatt csak egy meghatározott ajánlattevő képes teljesíteni a szerződét.

A kormányzati "agytröszt" feladata "szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási, valamint tanulmánykészítési feladatok elvégzése kiegészítő szolgáltatás keretében (EU28 kutatás - aktuális európai ügyek, társadalmi és politikai kérdések)" - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből (TED).

Hogy ez mit takar, nem derül ki pontosan, a közbeszerzési tájékoztató alapján egy felmérést kell készíteniük az EU-ban 800 millióért.

A feladat: "kvantitatív közvélemény-kutatási adatfelvétel egy alkalommal Magyarországon és az EU további 27 tagállamában. A kutatás olyan aktuális társadalmi, politikai és közéleti témákat vizsgál az egyes országok közvéleményében, amelyek terén az egyes tagállami és az európai közvéleményben tapasztalható attitűdök a kormányzati döntéshozatal szempontjából kiemelten fontos információtartalommal bírnak az alábbi paraméterek szerinti, minden országban egységes kutatásmódszertannal:

  • CATI (számítógéppel támogatott telefonos interjú) módszerrel,
  • 1000 fős minta országonként,
  • minden országban a legfontosabb szocio-demográfiai dimenziók szerint a 18 évesnél idősebb lakosságot reprezentáló minta (nem, korcsoport, településtípus szerint),
  • a kérdőív hossza átlagosan 15 perc,
  • országonként nyelvi kérdőív-mutációk (az adott országban hivatalos nyelvek mindegyikén),
  • az adatfelvétel eredménye 29 db (28 ország + 1 összesített) tisztított, felcímkézett adatbázis a SPSS (.sav) és MS .csv vagy .dat) formátumban."

Továbbá feladatuk az adatok feldolgozása, elemzése és tanácsadás.