Sikeresnek bizonyult a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csillapítását, a tömeges munkanélküliség megelőzését célzó magyar kormányzati stratégia - mondta az MTI szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a korábban bértámogatásban is részesülő Naturtex Kft. és cégeinek szegedi gyártó- és irodaépületének átadásán.

A 3,8 milliárd forintos fejlesztéshez az állam 1,4 milliárd forint támogatást nyújtott, amiért cserébe a cég kötelezettséget vállalt 164 munkahely megőrzésére, illetve 150 új munkavállaló foglalkoztatására.

A projekt eredményeként a világ több mint 40 országában jelen lévő, 85 százalékos exporthányaddal rendelkező Naturtex éves kapacitása mintegy 40 százalékkal bővül - írja a várakozásokról az MTI.

Szijjártó Péter szerint fontos szerepet töltenek be a magyar gazdaságban a családi tulajdonban lévő, vidéki vállalkozások, amelyek a világpiacon is egyre versenyképesebb termékeket állítanak elő. Az ilyen társaságokat a "jövőbeli gazdasági növekedés zálogainak" nevezte, mondván, azok mindig szem előtt fogják tartani a helyi közösségek érdekeit. 

Csongrád-Csanád megyében az utóbbi másfél évben harminc beruházás indult meg a kormány által a legnehezebb időszakban meghirdetett támogatási programnak köszönhetően, összesen 15 milliárd forint értékben. Ehhez az állam hatmilliárd forintot biztosított, ami hozzájárult 4700 munkahely megóvásához - írja az kormány által kiosztott megyei támogatásokról az MTI.