Nagyüzemi sörökből csak a Pécsi Sörfőzde termékeit ihatják majd az érdeklődők a világbajnokság összes helyszínén, ide értve természetesen Balatonfüredet is. Aki a kisüzemi termékek iránt érdeklődik, az a street food kocsiknál kaphat hazai és külföldi kézműves termékeket is.

Maximum 800 forintba kerülhet egy pécsi gyártású sör korsója a versenyen a büfékben. Mivel prémium rendezvényről van szó, csak a prémium sörrel, vagyis a Pécsi Sörrel készülnek. Szalont, vagy ízesített söröket nem is lehet majd kapni - mondta el Vasa Tünde, a Pécsi Sörfőzde Zrt. marketingese az Ok!Pécsnek, aki tagadta, hogy köze lenne a kizárólagos szponzori és beszállítói szerződésüknek ahhoz, hogy az elmúlt hónapban Matolcsy György jegybankelnök rokonai tulajdonába került a sörgyár.

A céget ugyanis Szemerey Zoltán és Szemerey Tamás - az MNB vezetőjének elsőfokú unokatestvérei - vásárolták meg érdekeltségeiken, a magyar MAVA Befektetési Kft.-n és a BanKonzult Commerce Kft.-n keresztül ismeretlen vételárért. Ahogy arról a Napi.hu korábban írt, az adásvételre azután került sor, hogy a kormány a kisüzemi sörfőzdék 200 ezer hektoliter főzött sörmennyiségre csökkentette az 50 százalékos jövedékiadó-kedvezményt.

A pécsi üzem kapacitása az utolsó közlés szerint 389 ezer hektoliter volt, amely várhatóan csökkenni fog, mert az új tulajdonosok ígéretei szerint bio- és gluténmentes-, valamint a tönkölysörök felé nyitnak, kisüzemi főzdévé válva. A hazai sörpiacon csak a pécsi gyárnak segít érdemben a kedvezmény, a kisebb szereplők messze nem főznek ennyi szeszesitalt, míg a három legnagyobb sörgyár milliós hektoliternyi sört készít.