A televíziós fejlesztési tevékenység összehangolására és az értéknövelt TV szolgáltatások hatékonyabb működtetésére a Deutsche Telekom Nemzetközi TV szolgáltató központot (International TV Service Center) hoz létre Magyarországon. A szervezet a Magyar Telekom részeként működik majd a Deutsche Telekom Csoport TV szolgáltatásokkal, illetve -fejlesztésekkel foglalkozó kompetencia-központjaként. A magyarországi központ a hét európai országban (Horvátország, Görögország, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Románia és Szlovákia) folyó fejlesztési tevékenységet fogja össze.

A hagyományos televíziózást gyökeresen átalakító IPTV szolgáltatást hazánkban elsőként a Magyar Telekom Nyrt. indította el 2006-ban, 2011 decemberében pedig Interaktív Sat TV néven új, műholdas tévészolgáltatást vezetett be. Ma hozzávetőleg nyolcszázezer előfizetője van a Telekom - különböző platformokon nyújtott - TV szolgáltatásának. A leggyorsabban növekvő szegmens az interaktív TV szolgáltatás, előfizetői már a teljes ügyfélkör felét teszik ki. A Magyar Telekom ezzel a teljesítményével a DT Csoporton belül is kiemelkedő helyet foglal el - közölte a társaság.

A fejlesztői csapat legújabb eredménye Magyarországon a Moziaréna szolgáltatás, amelynek segítségével számítógépen, arra alkalmas okostelefonon, táblagépen vagy akár smart TV-n is lehetőség van mozifilmek kölcsönzésére a Telekom Videotéka kínálatából.­­