Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Úgy tűnik, a Figyelő eladása körüli, politikai hátterű kavarásnak meg lett az eredménye: már nem a Figyelő Centrál Kft. van a legjobb pozícióban, bár még kitart vételi szándéka mellett. Most a médiapiac új nagy cápája, az Origót is benyelő New Wave-cégcsoport tűnik nyerőnek - értesült a 444. A cégcsoport a kiadóval szembeni követelések felvásárlásán keresztül nyerhet jogosultságot a hetilap megszerzésére, de ezt az értesülést nem erősítették meg.

A New Wave Média és a New Wave Production (több más cégen keresztül) Szemerey Tamás, Matolcsy György jegybankelnök unokatestvéréhez köthetőek. Előbbi vette meg az Origót a Telekomtól, utóbbi a Vs portál kiadója.

A Figyelőt, az IPM-et, a Motorrevüt és a Hello! magazint is kiadó MediaCity Kft. felszámolása tavaly novemberben indult el - írta korábban a Napi.hu. A tulajdonostársak közötti elmélyülő vita, valamint a cégvezetés oda nem figyelése, elsősorban számviteli problémák vezethettek el ahhoz, hogy felszámolási eljárás indult a kiadó ellen - mondta lapunknak Börcsök Sándor felszámolóbiztos, a kijelölt felszámoló Economix Zrt. munkatársa.

A tulajdonosok közti nézeteltérések miatt a kifizetések is csúsztak vagy elmaradtak. Így állhatott elő a helyzet, hogy egy kétmilliós követelés miatt egy informatikai cég felszámolási eljárást indított a kiadó ellen.

A MediaCity 2015. november 3-ai fordulónappal készített, tevékenységet záró beszámolója szerint a kötelezettségállománya 602 millió forintot tett ki; a szállítóknak 129 millió forinttal tartozik.

A Figyelő megvétele iránt érdeklődött a médiapiacon ismeretlen személyek által, a lap megvásárlására alapított Figyelő Centrál Kft. és bejelentkezett érte Garancsi István, a Videoton fociklub többségi tulajdonosa, a Market Építő Zrt. többségi tulajdonosa is. A vevőjelöltekről bővebben itt olvashat.