Az MSC - a 2017-es beszámolója szerint - mintegy 545 millió forint osztalékot fizet a tavalyi 294 millió forintos adózás utáni eredményéből, valamint a megelőző évi 250 millió forintos eredménytartalékba helyezett adózott eredményből a tulajdonosainak. Az osztalékot az anyavállalat, az Atmedia Kft. kapja, amelynek egyik tulajdonosa a Status MPE Magántőke Alapon keresztül Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos - olvasható a cikkben.

Rajta kívül szintén tulajdonos a cégben Tombor András, Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó egykori hitelezője, aki az Orbán-kormány főtanácsadójaként is szerepelt már a sajtóban, valamint egy Rákosi Tamáshoz (a TV2 igazgatósági tagjához és az IKO műsorgyártó cég egyik tulajdonosához) is köthető luxemburgi cég, a Mangusta Invest S.A.

Az MSC 4 milliárd 688 forint nettó árbevételt ért el 2017-ben.

Az MSC anyavállalata, a mintegy 40 hazai tévécsatorna - köztük Andy Vajna TV2 Csoportjának - reklámidejét értékesítő Atmedia is jól teljesített. A cég 27,7 milliárd forint bevételt produkált 2017-ben, az adózott eredménye az előző évi 1,12 milliárd forintról 821 millió forintra csökkent. További részletek a 24.hu cikkében.

A kép forrása: MTI Fotó/Soós Lajos.