Az üzem az Alumetal-csoport kapacitását évi 60 ezer tonnával növeli, így a csoport gyártási kapacitása évi 225 ezer tonna lesz. A komáromi gyár a társaság negyedik gyártóüzeme és a csoport első Lengyelországon kívül egysége.

A fejlesztéshez a társaság a magyar kormánytól vissza nem térítendő támogatást és társaságiadó-kedvezményt kapott, amelyek összege nem haladja meg a teljes ráfordítás 35 százalékát - adta hírül az Alumetal.

A 24 ezer négyzetméteres üzemben hulladék alumíniumból állítanak elő öntvényeket autóipari gyártók részére. A magyarországi üzem az előzetesen tervezett időpontnál korábban kezdi el a gyártást, a létesítmény 10 hónap alatt épült fel.

Az Alumetal-csoport az elmúlt években a régió legnagyobb másodlagos alumíniumötvözet gyártójává vált, a magyarországi üzemnek köszönhetően egész Európa első számú gyártójává válhatnak. A csoport árbevétele 2014-ben elérte a 277 millió eurót.

A 136,5 hektáros komáromi ipari parkban csaknem kétezer ember dolgozik. A park tulajdonosa és működtetője a város önkormányzata. A területről elkerülő úton elérhető az M1-es autópálya, és a park közvetlenül csatlakozik majd a megépülő új Duna-hídhoz vezető úthoz.

QP | Quality Placement