A vasutasok 2013-as egyszeri bérkifizetéséről állapodott meg ma a MÁV Zrt. és a Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VASz). A megállapodás révén a MÁV-csoport munkavállalói a Vasutasnapig, július 12-ig fejenként bruttó 25 ezer forinthoz jutnak, amely a vasutas munkavállalók jövedelmi helyzetének javítását célozza. A bérintézkedés fedezetéül a MÁV 2013-as várható bérmegtakarítása és a csoportszinten kedvező 2012-es gazdálkodási eredmények szolgálnak - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

A bérfejlesztési megállapodást Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Bánhidi-Nagy Attila, a MÁV Zrt. humánerőforrás igazgatója, Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz) elnöke, Papp Zoltán, a Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) elnöke és Kiss László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke írta alá.

A megállapodás szerint, a MÁV Zrt-nél és a teljes körű konszolidációjába bevont leányvállalatainál, valamint a MÁV Kert Kft-nél és a MÁV Vasútőr Kft-nél a bérkifizetés csak azokat a munkavállalókat illeti meg, akiknek a munkaviszonya az érintett vállalatoknál 2013. január 1-től 2013. július 1-ig folyamatosan fennállt, és nem tartoznak a vállalatnál működtetett prémiumrendszer hatálya alá.

A Vasutas Szakszervezetek Szövetségén kívüli érdekképviseleti szervezetekkel holnap írja alá a megállapodást a MÁV Zrt. A vasúttársaság folytatja a bérfejlesztésre irányuló tárgyalást a vasutas szervezetekkel - olvasható a közleményben.