Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Így rögzíteni lehetne egy 8-10 éves, többszöri tulajdonosváltáson átesett autónak részletesebb történetét is, ami hozzájárul a közlekedésbiztonság növeléséhez is.

Egyelőre csak a Magyarországon forgalomba helyezett autókat lehet lekérdezni, a külföldről behozott autók adatait nem. Továbbá a vásárló a 2012-től regisztrált kilométeróra állást tudja ellenőrizni, ugyanis ekkortól kötelező tartalma az adásvételi szerződésnek ennek rögzítése - ismertette.

Gulyás kitért arra, hogy a fiatalabb, keveset futott autók ára emelkedett az utóbbi másfél évben, ami feljebb húzza a többi autó árát is. A devizaalapú hitelek kifutnak lassan, 600-700 milliárd forintnyi devizahitel-állomány forintosítására kerül most sor, a forintalapú hitelek jó kamattal elérhetőek ami szintén segíti az eladásokat.

A szövetség alelnöke szerint idén várhatóan 120-130 ezer használt autó kerül az országba külföldről, valamint 70-80 ezer új autó érkezik. A teljes használtautópiac évi 500 ezerre tehető, ebben a magánszemélyek egymás közötti adásvétele is benne van.