Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bank közleménye szerint a tavalyi már a negyedik nyereséges év. Hegedüs Éva a pénzintézet elnök-vezérigazgatója a közgyűlésen azt hangsúlyozta, a bank mérlegfőösszege több mint negyvenszeres emelkedést, éves átlagban 64,2 százalékos növekedést mutat a 2010-es májusi indulása óta.

Év végére a bank hitelállománya meghaladta a 116 milliárd forintot, ami az előző évi 102 milliárdhoz képest 14 százalékos növekedést jelent - olvasható a bank közleményében. Ebből kiderül: az összes ügyfélkihelyezésből több mint 66 milliárd forint a kis- és középvállalkozások fejlődését segíti

A hitelintézet betétállománya 2016 végéhez képest 38 százalékkal nőtt, és meghaladta a 240 milliárd forintot, ügyfeleinek száma egy év alatt 20 százalékkal emelkedett. A pénzintézet eszközállományának száz százaléka problémamentes - közölte a Gránit Bank.

Idén a pénzintézet folytatja stratégiájának megvalósítását és a bankrendszer átlagát meghaladó növekedést tervez mind az ügyfélkihelyezések, mind a betétek tekintetében, miközben innovatív szolgáltatásokat kíván bevezetni a piacra.

A hitelintézet élen kíván járni a digitális banki megoldások piaci elterjesztésében - áll a közleményben. Ebben arról is beszámolnak, hogy a bank 2018-ban már a lakossági bankszámlák harmadát online, videós azonosítással és elektronikus aláírással nyitja meg.

A Gránit Bank közgyűlésén Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt mondta, a pénzintézet hitelezési tevékenységével aktívan hozzájárult a gazdasági növekedéshez.

A magyar állam tavaly decemberben értékesítette ugyan a tulajdonában lévő Gránit-részvényeket, de továbbra is partnerként tekint a pénzintézetre - hangsúlyozta a tárcavezető.