Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jelenleg zajló 900 MHz-es frekvencia január végi aukciójának lezárásig Christopher Laska,a  Telenor Magyarország vezérigazgatója a mai sajtótájékoztatón nem kívánta kommentálni az esetlegesen kialakuló helyzetet, vagyis aminek következtében megjelenhet egy negyedik mobiltelefon szolgáltató, akár állami tulajdonnal is. A Napi kérdésére a vezérigazgató csak annyit mondott, hogy készek bárkivel, bárhol felvenni a versenyt,  hisz a cég már jelenleg is számos piacon több szereplővel versenyez.

Telenor Magyarország vezérigazgatója bejelentette, hogy hét hónappal a kitűzött határidő előtt befejezte az újgenerációs mobilhálózatának kiépítését. Ennek köszönhetően Budapest és a Dunántúl után Kelet-Magyarországon is befejeződött a hálózatfejlesztés.

A hálózatfejlesztési program keretében a társaság 2011 januárja óta összesen 2100 bázisállomást cserélt le és 200 új állomást telepített, ezzel pedig mára mintegy 672 településen elérhetővé tette Hipernet szolgáltatást. Amellett, hogy mostantól minden olyan településen a felhasználók rendelkezésére áll a 42Mbps névleges maximális letöltési sebességet biztosító mobilinternet, ahol volt 3G hálózat, a szolgáltató 53 eddigi 2G-s állomást is alkalmassá tett Hipernet szolgáltatás nyújtására, hogy minél szélesebb körben biztosítsa a mai elvárásoknak jobban megfelelő gyorsabb adatátvitelt.

A beruházás összegét nem hozták nyilvánosságra, azt viszont korábban közölték, hogy lista áron számolva 200 millió euró értékű fejlesztésről van szó.

A vezérigazgató azt elmondta, hogy a mobiltelefon társaság 2005 óta mintegy 127,9 milliárd forint értékű beruházáson túl - ez nem tartalmazza az előzőekben írt hálózatfejlesztésre fordított összeget - és 66,7 milliárd forint adó és 31,1 milliárd forint frekvenciahasználati díjat fizetett.