A Vodafone Magyarország Alapítvány újra meghirdeti Főállású Angyal Programját, melynek keretében idén is keresik azokat, akik vállalják, hogy szaktudásukkal egy éven keresztül segítik az általuk kiválasztott non-profit szervezet munkáját. Az alapítvány az előző évektől eltérően ezúttal a gyermekek és az egész társadalom jövőjét meghatározó témára várja a pályázatokat.

Idén olyan projektekkel lehet jelentkezni, amelyek illeszkednek a Vodafone Magyarország Alapítvány Digitális iskola programjának stratégiájához és támogatják azt. A program keretében az alapítvány lehetővé teszi a nyertesek számára, hogy egy évig meghatározott közhasznú, közérdekű, illetve jótékonysági feladatokat ellátó szervezetnél dolgozzanak teljes munkaidőben az általuk létrehozott program teljesítése érdekében. Erre havi bruttó 400 ezer forintos fizetést biztosítanak.

QP | Quality Placement

A program alapvető célja a digitális analfabetizmus felszámolása a hátrányos helyzetű gyerekek körében, valamint a XXI. század kihívásainak történő megfeleléshez, versenyképes digitális tudás megszerzéséhez való hozzásegítésük. A pályázó Főállású angyaloknak ezért olyan programokkal érdemes jelentkezniük, amelyek például a tanári munkát segítenék a pedagógusok digitális tudásának fejlesztését, vagy a programban részt vevő gyerekek továbbtanulását segítenek elő. Olyan kezdeményezéseket várnak, melyek támogatják, hogy a diákok digitális eszközök segítségével értékes, kreatív tartalmat alkossanak, vagy éppen motiválja a tanárokat a digitális készülékek aktív felhasználására. A lényeg, hogy bármilyen oktatással kapcsolatos kihívásra is keressék a pályázók a választ projektjükkel, a mobiltechnológia szerves részét kell, hogy képezze a megoldásnak.

A pályázat részleteit a vodafoneangyal.inda.hu oldalra kattintva olvashatják el az érdeklődők, amelyre idén először, egy rövid, maximum 4 perces videó elkészítésével lehet jelentkezni. A videókat július 7. és augusztus 24. között tölthetik fel a pályázók erre az oldalra.

A Főállású angyal programot a Vodafone Új-Zéland hirdette meg először 2002-ben. A Vodafone Magyarország Alapítvány 2008-ban csatlakozott a kezdeményezéshez, amely ekkor még Többet érsz néven működött. Idén hetedik alkalommal hirdetik meg a pályázatot, amelynek keretein belül eddig összesen 30 Főállású Angyal valósíthatta meg kitűzött céljait. A program történetének legismertebb angyala Weisz Fanni modell volt, aki 2013-14-ben egy éven át a Hallatlan Alapítvány égisze alatt a siketek által használt jelnyelv minél szélesebb körben történő megismertetésén fáradozott.

A cikk a Vodafone támogatásával készült.

Címlapkép: Vodafone Magyarország Alapítvány