Márciusban az uniós újautópiac több mint 20 százalékkal zsugorodott, az első negyedévben pedig 12 százalékos volt a visszaesés. Hasonlóan gyenge adatokat produkáltak az utak főszereplői, a szállítmányozást biztosító haszongépjárművek (furgonok, teherautók, kamionok) az európai járműgyártók szakmai szervezete szerint. 

Márciusban 24,9 százalékkal csökkentek a teherautó-eladások, vagyis negyedével kevesebb új jármű kelt el, mint a múlt év harmadik hónapjában. Az első negyedévben pedig 18 százalékos volt a hanyatlás. 

Márciusban mindössze két országban, Romániában és Cipruson került több új haszongépjármű a forgalomba, miközben Spanyolországban volt a legnagyobb esés, több mint 40 százalékot tett ki. A legnagyobb piacok közül Franciaországban közel 26 százalékos, Németországban majdnem 20 százalékos,  Olaszországban pedig 9,7 százalékos volt a csökkenés.

A magyar piacon 2094 haszongépjármű talált gazdára, ami 16 százalékos csökkenésnek felel meg. Az év első három  hónapjában 5587 darabos eladás pedig 19,6 százalékos piacszűkülést jelent.