Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Még 2017-ben jelentette be Áder János köztársasági elnök, hogy egy környezetvédelmi szervezetet hoz létre. Tavaly pedig - mint azt a Napi.hu akkor megírta -, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány külön díjazhatja a Közbeszerzési Kiválósági Díj pályázatának nyerteseit. A kormány döntése szerint 2018-ban fél milliárd, 2019-től pedig közel másfél milliárd forintot kap az elnöki alapítvány.

Most a szervezet tanulmányírásra kiírt, 150 millió forintos keretösszegű közbeszerzése ért véget, amelyen egyedüli ajánlattevőként az Ifua Horváth & Partners Vezetési és Informatikai Tanácsadó Kft. nyert - derül ki az uniós közbeszerzési közlönyből. A nyertessel szeptember 6-án kötött szerződést az alapítvány.

A feladat a kiírás szerint a következő: ágazatszakmai tanulmányok készítése a közbeszerzési dokumentumok műszaki leírása szerinti ágazatokban, a megjelölt témákkal és tartalommal, valamint az ezzel kapcsolatos kutatások végzése.

Az ágazatszakmai tanulmányok 1000 fő kérdőíves és/vagy személyes országos szintű megkérdezésén és/vagy közösségi média kutatáson alapulnak. Cél a társadalom különböző csoportjai számára fontos fenntarthatósági/körkörös gazdasággal kapcsolatos problémák, tematikák feltárása.

Tavaly novemberben 280 millió forint keretösszegű, a fenntarthatóság melletti társadalmi elkötelezettséget ösztönző programokra írt ki közbeszerzést az alapítvány.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványnak Áder János az alapítója, kuratóriumi tagja Martonyi János korábbi külügyminiszter, Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, valamint Szűcs Gábor klímavédelmi szakértő. Az alapítványt abból az összegből hozta létre Áder, amit a Magyarországról kivándorolt és Manchesterben 2013-ban elhunyt Balázs Miklós elektormérnök hagyományozott a hivatalban lévő köztársasági elnökre azzal, hogy fordítsa a pénzt Magyarország népének javára. A kuratórium elnöke Martonyi János korábbi külügyminiszter lett.