A társaság közvetett tulajdonosa, a Vienna Insurance Group szándéka szerint a régiós országokban ismert „VIG” ernyő brand hatékonyan támogatja a társaság nemzetközi fejlődését.

A névváltás miatt a magyar ügyfeleknek nincs semmilyen teendőjük. Az alapkezelővel korábban megkötött szerződések változatlan feltételekkel és tartalommal élnek tovább, változatlan ügyfélkiszolgálás mellett.

A névváltás ugyanakkor jelentős mérföldkő az osztrák székhelyű VIG Csoport működésében. A magyar vagyonkezelő révén a biztosítócsoport megjelenhet a vagyonkezelési szolgáltatások piacán.

A VIG Alapkezelő emellett a VIG Csoport harminc országában mintegy 50 biztosítótársaság vagyonkezelője lesz, ami fontos nemzetközi szerep a magyar társaság számára.

Az Aegon NV. 2020-ban döntött egyes kelet- és közép európai érdekeltségei értékesítéséről a Vienna Insurance Group (VIG) és a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. útján a magyar állam számára. A portfólióba tartozó Aegon Alapkezelő ennek a tulajdonosváltási folyamatnak a keretében vált nevet VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt.-re és kap új arculatot.

A VIG Csoport 2025-ig tartó stratégiájának sarkalatos pontja a saját vagyonkezelési központ létrehozása és a VIG üzletmenetébe való integrálása.

Növekedési potenciál a magyar alapkezelőnek

Az osztrák központú csoport több márkával van jelen a régióban, de az alapkezelő számára a VIG brand adja a legnagyobb hozzáadott értéket, mert ennek ismertsége segíti az alapkezelőt a régiós terjeszkedésében.

A VIG Csoport tagjainak összesen 48 milliárd eurós vagyona jelentős növekedési potenciált biztosít az alapkezelőnek, és az ügyfelek számára is megfelelő transzparenciát biztosít.

A budapesti döntési központú vagyonkezelés kiemelkedő lehetőséget jelent más országokban összegyűjtött vagyonok Magyarországon történő kezelésére is.

Magyarországon a VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. végzi a hamarosan az Alfa nevet felvevő Aegon Magyarország Biztosító és az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár mellett az Union Biztosító vagyonkezelését is, így az intézményi és lakossági állománnyal együtt összesen több mint 1000 milliárd forint vagyont kezel.

Nyolc százalékos piaci részesedésével az ötödik legnagyobb a magyarországi vagyonkezelési piacon, egyben a legnagyobb hazai bankfüggetlen alapkezelő, amelynek stabilitását a magyar állam 45 százalékos közvetett résztulajdona és stratégiai partnersége is támogatja.