Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Online számla rendszer adataiból kiderült: a vagyonvédelmi szolgáltatást nyújtó bűnszervezet fizetendő áfáját úgy csökkentette, hogy bevételeit egy strómanok vezette, gyakran váltott fantomcégekből kiépített hálózaton keresztül futtatta át. Ezzel a módszerrel egymilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek, amellett, hogy a piacon is kedvezőbb helyzetbe került versenytársaival szemben - közölte a NAV.

Az akcióban a budapesti nyomozók munkáját járőrök, revizorok, IT-szakemberek, a Merkur bevetési egység és a Terrorelhárítási Központ is segítette: az összesen mintegy 200 résztvevő 105 helyszínen kutatott.

A nyomozók

  • egy 76 millió forint értékű Ferrarit,
  • muzeális jellegű autókat,
  • egy kishajót is foglaltak,
  • 120 milliós bankszámlavagyont és
  • 170 millió forint értékben hat ingatlant zároltak.

A rengeteg lefoglalt készpénz egy része befalazott, rejtett páncélszekrényekből került elő a cégháló titkos irodáiból. A bűnszervezet irányítóinál éles lőszereket és lőfegyvereket is találtak, néhányat csőre töltve.

Frissítés: a hvg.hu információi szerint az FTC biztonsági főnöke volt, és a Városligetben zajló építkezések biztosításánál is jelent volt Tóth Csabának és társainak elfogásáról számolt be ma a NAV.

A nyomozók 16 személyt gyanúsítottként hallgattak ki, a bíróság a bűnbanda négy irányítójának letartóztatását már elrendelte. A nyomozás különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt folyik. Ha bűnösségük bebizonyosodik, akár 20 év börtönt is kaphatnak - írta az adóhivatal közleményében.