Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Airvent légsterilizáló berendezése hatékony megoldást kínál a levegőben terjedő vírusok ártalmatlanítására, méghozzá az ultraibolya-c sugárzás segítségével.

Ez a látható fénynél kisebb, de a röntgensugárzásnál nagyobb hullámhosszúságú, 200-280 nanométeres tartományba eső elektromágneses sugárzás, amely csíraölő hatású. Az UV-C fénynek kitett mikroorganizmusok (vírusok, baktériumok, penészgombák) másodpercek alatt inaktívvá válnak.

Az UV-C FiltAir légsterilizáló berendezés kifejlesztésével kiemelt célunk, hogy a levegőben terjedő fertőzések csökkentésével megvédjük a szolgáltatók, köz- és oktatási intézményekben, egészségügyben dolgozókat és hozzátartozóikat a megbetegedésektől. A hatékony gépi szellőztetés és légsterilizálás egy újabb pandémia esetén is nagyon fontos szerepet fog játszani a vírusvédelemben

 – mondta lapunknak Mikó András, az Airvent Légtechnikai Zrt. ügyvezető igazgatója.

Kép: Airvent

A Covid-19 esetében a levegőn át terjedő fertőzés egyértelműen igazolt. A kórokozókat nemcsak a köhögés és tüsszentés során keletkező nagy vízcseppek tudják szállítani, hanem a kilégzés során a levegőbe kerülő finom pára is.

A nagyon apró részecskéket tartalmazó aeroszolok fontos tulajdonsága, hogy nem ülepednek le, hanem több órán át a levegőben lebegve megbetegedést okozhatnak. Ez indokolja, hogy a terjedés megelőzésére nemcsak a betegeknek, hanem mindenkinek javasolt a maszk viselése.

A levegőn át terjedő fertőzést megbízhatóan azonban csak a kiváló minőségű, az arcon jól záródó maszkok tudják részben megakadályozni, ennek viselése azonban kellemetlen, nem beszélve az árukról.

Az Airvent légsterilizáló először mechanikusan tisztítja a levegőt, leválasztja a szálló részecskék nagy részét, ezt követően erős UV-C sugárzással elpusztítja a szűrőn átjutott kórokozók 99,99 százalékát.

Az UV-C FiltAir egy Magyarországon fejlesztett és gyártott termék, fénycsövei 253,7 nm hullámhosszúságú fényt bocsátanak ki, melynek köszönhetően az ózonképződés teljes mértékben kizárt. Az UV-C fénycsövek optikailag zárt térben foglalnak helyet, vagyis ellentétben az orvosi környezetben használt sugárzókkal, az UV-C FiltAir működése közben nem kell elhagyni a helyiséget.

Az UV-C FiltAir keskeny, toronyszerű kialakításnak köszönhetően ideális légáramlást biztosít, átmozgatva és megtisztítva ezzel a helyiség teljes levegőjét, akár óránként ötször is. A készüléknek több kivitele érhető el annak függvényében, hogy 3 méternél kisebb vagy annál nagyobb belmagasságú helyiségben szeretné valaki használni.

A készülékcsalád használatát

  • egészségügyi,
  • vendéglátóipari,
  • szépségipari,
  • irodai,
  • kiskereskedelemi,
  • oktatási,
  • kulturális- és sportlétesítményekben,
  • illetve egyéb közösségi terekben is javasolják.
Kép: Airvent

A cikk megjelenését az Airvent Légtechnikai Zrt. támogatta.